Monday, March 28, 2022

Uppsats om cancer

Uppsats om cancer



Sammanfattning Bröstcancer är en av de största dödsorsakerna bland kvinnor över hela världen. När processen med apoptos bryter ner kommer cancer att börja uppsats om cancer form Mader I vissa fall kan orsaksfaktorn vara. Fortsätt läsa Uppsatsämnen. Strålterapi, uppsats om cancer. Förödelse och oro för det kända är utbredda känslor för människor som får information om att de har cancer.





Topp 10 liknande ämnen



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av papper: Uppsats. Ämne: Kroppscancer uppsats om cancer, Psykologi Hälsauppsats om cancer, SjukdomMedicinBehandling Kärnvapen. Cancer är en sjukdom som främst drabbar cellerna. Det kännetecknas ofta av okontrollerad celltillväxt. Det finns olika typer av cancer som grupperas efter de celler de påverkar. Det är en dödlig sjukdom som inte har något botemedel men som kan kontrolleras och förebyggas. Om cancer upptäcks tillräckligt tidigt, kan sjukdomarna kontrolleras från dess inledande skeden innan den sprider sig till andra kroppsdelar. Cancer som en sjukdom är mycket dyr att behandla, utan att glömma att det är en dödlig sjukdom. Cancer som sjukdom kommer att påverka kroppen genom att bilda klumpar eller tumörer när de skadade cellerna delar sig vilt.


Det enda undantaget i detta fall är leukemi eftersom det hindrar blodets normala funktion genom onormala celldelningar som äger rum i blodomloppet. Tumörer i kroppen kommer att störa nervsystemet, cirkulations- och matsmältningssystemet. Dessutom tenderar de att frisätta hormoner som kommer att påverka kroppens normala funktion. Närhelst en tumör framgångsrikt har spridit sig till andra kroppsdelar och växer, när den invaderar och förstör andra friska vävnader, säger vi medicinskt att den har metastaserat och processen kallas metastas.


Resultatet av detta är allvarligt uppsats om cancer som kan vara svåra att behandla. Onkologer är de personer som är specialiserade på studien, uppsats om cancer, behandling och förebyggande av cancer. Cancer är en av de vanligaste dödsorsakerna för individer i världen mellan 50 år och 4. Eftersom cancer är ett resultat av celler som inte dör och växer okontrollerat, så är orsakerna till cancer många och olika. Normala celler följer en ordnad väg av tillväxt, delning och så småningom deras död. När processen med apoptos bryts ner kommer cancer att börja bilda Mader Cancerceller upplever normalt inte programmatisk död istället kommer de att fortsätta växa och dela sig med tiden vilket leder till att en massa onormala celler växer utom kontroll.


Det finns tre huvudorsaker till cancer nämligen; rökning, kroniska infektioner och obalanser i kosten. Detta är att säga, brist på att ta frukt, uppsats om cancer, grönsaker, kalcium och fibrer, överskott av kalorier och fetter i kroppen. Kroniska infektioner som hepatit B- och C-virus, schistosomiasis bland annat ökar risken för att en drabbas av cancer Stoner När kroppen utsätts för strålning som röntgen och gammastrålar är andra orsaker till cancer. Dessutom kommer tobak, arsenik, asbest, föreningar från bilavgaser också att orsaka cancer. En annan orsak till cancer är DNA-typen eller generna. Celler upplever okontrollerad tillväxt i uppsats om cancer där det finns mutationer i DNA som skadar de gener som är involverade i celldelningen som orsakar cancer Stoner En annan orsak till cancer är ärvda gener från en familjemedlem eller medlemmar.


Det finns flera sätt att behandla cancer, uppsats om cancer, de inkluderar; kemoterapi, kirurgi, strålbehandling, biologisk terapi och immunterapi. Kemoterapi hänvisar till användningen av cancerrecept för att döda tumörer eller cancerceller. En patient kan få en eller flera cancerläkemedel. Strålbehandling är en behandling som syftar till att leverera en föreskriven mängd strålning till föremål för cancerceller för att döda krympa eller kontrollera cancercellerna. Kirurgi är en annan form av behandling där tumören tas bort. Ibland kan operationen vara utbredd och kan innebära borttagning uppsats om cancer intilliggande lymfkörtlar och vävnad. Cancerspecialisten även känd som onkologen rekommenderar den bästa behandlingsplanen beroende på faktorer som god hälsa, ålder och hur långt den har spridit sig.


Sammanfattningsvis är det viktigt att notera att cancer är en terminal sjukdom. Det kan dock behandlas om det diagnostiseras i ett tidigt skede. Behandlingen av cancer är dyr och därför är det viktigt att förebygga det. Mader, Sylvia S. Människans biologi. Boston: McGraw-Hill Companies, uppsats om cancer, Stoner, Gary D. Cancerstatistik. New York: Springer, Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning.


ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Verk som citeras Mader, Sylvia S. New York: Springer, Kigui, C. Cancer behandling. New York, USA: Flat World Knowledge, uppsats om cancer, L.


Atombomb, uppsats om cancer. Lungcancer. Strålterapi. Kolorektal cancer. Cancer behandling. Bröstcancer. New York. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Åtkomst 07 januari Essay On Uppsats om cancer. December Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, december Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 5 dec, uppsats om cancer, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Den här uppsatsen är skapad av en författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: Väl undersökt, faktagranskad och korrekt Original, färsk, baserad på aktuella data Välskriven och oklanderligt formaterad.


Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats. Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar uppsats om cancer timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar. Beställ nu, uppsats om cancer. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt! Skicka in ditt papper.





uppsats om nyårslöften



Rökning kan dubbelt så stor risk för malign tillväxt i njurarna. Denna cancer börjar utvecklas i benmärgen, vilket leder till ett stort antal onormala vita blodkroppar. Akut myeloid leukemi eller akut lymfatisk leukemi är olika typer av leukemi. Kemoterapi eller strålbehandling kan användas som behandling för leukemi. Det är viktigt att förstå iscensättningsfaktorn för denna allvarliga sjukdom. Diagnos av cancer i tidiga skeden hjälper till att tackla denna sjukdom genom lämpliga behandlingar. Under de inledande stadierna av cancer kan korrekta operationer eller strålbehandling hjälpa till att övervinna cancer. När de trasiga cancercellerna flyttar till andra delar av människokroppen, föreslås förhandsbehandling av proffsen.


Men när en patient är i slutstadiet av cancer behöver han en behandling som täcker hela hans kropp. Kemoterapi är en terapi som används för att cirkulera blodomloppet. Professionella läkare använder olika testtekniker för att identifiera stadierna av cancer. Stadier används för att beskriva svårighetsgraden av cancer. I det inledande skedet kan cancer förebyggas genom medicinering, ordentliga operationer och ljusbehandling. I förskottsstadierna av cancer är kemoterapi och strålbehandling användbar. Framför allt är det bästa sättet att hålla cancer borta att hålla sig borta från rökning och tobak, äta hälsosam mat och mycket gröna grönsaker och träna lite dagligen. Det är mycket svårt för en cancerpatient att kämpa med slutskedet av cancer.


För att hantera detta allvarliga problem bör cancersymptom aldrig ignoreras. En person som har en bra och hälsosam livsstil kan kämpa med cancer starkare. Aktuella trender inom global hälsa nämner cancer. Cancer är för närvarande en av de vanligaste dödsorsakerna i världen. Det är en sjukdom där onormal celltillväxt utvecklas och påverkar delar av människokroppen när den utvecklas, den har potential att spridas från en del av kroppen till den andra. Det är en kronisk sjukdom som lägger en stor ekonomisk börda på en nation eftersom dess hantering är kostsam. Cancer förekommer i olika delar av kroppen och klassificeras efter var den har drabbats.


I Indien drabbas män mest av lung-, mun-, läpp- och halscancer medan kvinnor drabbas av livmoderhalscancer, bröst- och äggstockscancer. Upptäcktsproceduren varierar med typen av cancer medan behandlingen varierar med stadium av cancerutvecklingen. Mestadels tidiga stadier av cancer har bättre prognos jämfört med sena stadier av cancer. Det finns modifierbara och icke-modifierbara faktorer som predisponerar en individ för cancer. Icke modifierbara faktorer inkluderar ålder och genetik. Med en stigande ålder ökar frekvensen av cancerincidensen. Den genetiska predispositionen för cancer ökar förekomsten av att drabbas av sjukdomen. Modifierbara faktorer inkluderar livsstilsvanor som att dricka och röka tobak som ökar förekomsten av lungcancer, oral cancer, matstrupe och andra cancerformer.


Kost är också en predisponerande faktor, särskilt en som är mindre i vitamintillskott. Fysisk inaktivitet och fetma predisponerar för cancer i tjocktarmen, bröstet och andra. Sexuell aktivitet hos kvinnor med flera sexuella partners predisponerar dem för livmoderhalscancer på grund av överföring av HPV humant papillomvirus. Miljön är också predisponerad för cancer på grund av kemikalier, radikaler och strålning som interagerar med människor. Upptäckten varierar med typen av cancer och så screening görs för varje typ på olika sätt. Det är tillrådligt att människor får regelbundna kontroller av hela kroppen så att tidig upptäckt underlättar effektiv och botande behandling. Screening av cancer görs med hjälp av detaljerad undersökning av fysik, laboratorie- och histologiska tester, radiologiska och magnetiska avbildningstekniker bland andra metoder.


Kampanjerna mot cancer förespråkar tidig upptäckt genom att lära allmänheten om de tidiga tecknen på cancer. När det gäller bröstcancermedvetenhet till exempel görs allmänheten uppmärksam på fysisk undersökning av bröstet och om de upptäcker någon onormal tillväxt eller knöl ska de söka ytterligare utredning. Tidig upptäckt är viktigt eftersom det resulterar i framgångsrik behandling. I upptäckten görs cancerstadieindelningen, som vanligtvis är fyra stadier, steg ett, två, tre och fyra. Steg ett har den bästa prognosen medan steg fyra har den sämsta prognosen.


När cancer upptäcks tillhandahålls en rad behandlingsalternativ. Behandlingen beror på typen av cancer och stadieindelningen. Det kan behandlas genom kirurgi varvid excision av den onormala tillväxten görs. Kirurgi görs för icke-hematologiska cancerformer och de som inte har metastaserat till andra delar av kroppen. Ett exempel på operation är mastektomi för att behandla bröstcancer. Kemoterapi är ett annat behandlingsalternativ som involverar administrering av cancerläkemedel som eliminerar de onormala cellerna i kroppen. Ett annat behandlingsalternativ är strålbehandling som använder joniserande strålning för att förstöra cancerceller. Strålning används också för att göra tumörer små. Det används för att behandla solida tumörer och det beror på tumörens känslighet för strålningen.


Det är inriktat på nukleinsyradestruktion i tumörcellerna. Cancer är en kronisk sjukdom som kan få mycket allvarliga konsekvenser även med behandling. Kakexi är det extrema slöseri med kroppen som orsakar dödsfall hos cancerpatienter. Ekonomisk börda för både individen och nationen upplevs i cancerbehandling eftersom behandlingssätten är kostsamma. Psykiska sjukdomar beror på cancer eftersom det är en terminal sjukdom och de flesta patienter blir mentalt instabila vid diagnos. Kvaliteten på hälsan påverkas i ett land när det finns höga incidenser av cancer och prestationen påverkas kraftigt, vilket orsakar fattigdom och ekonomisk kris för individer. Cancer är en allvarlig sjukdom som påverkar människors och nationens liv negativt. Det är uppenbart att cancer har olika behandlingsalternativ men problemet är att människor inte går på kontroller.


Kontroller är viktiga för tidig upptäckt, vilket vanligtvis resulterar i framgångsrik behandling och mindre börda av cancer i en nation och hos individer. Cancer är i grunden en agglomeration av olika sjukdomar som involverar onormal tillväxt av celler med förmågan att sprida eller invadera andra kroppsdelar. Cancer skiljer sig ganska mycket från godartade tumörer genom att de senare inte sprider sig eller invaderar andra kroppsdelar. Några av de många symtomen och tecknen på cancer inkluderar onormal blödning, en knöl, viktminskning som är ovanlig, långvarig hosta och förändringar i tarmrörelsen. Även om dessa angivna symtom och tecken på cancer kan de orsakas av andra saker så det är nödvändigt att diagnostiseras.


Idag har vi mer än olika typer av cancer som drabbar oss människor. Man tror att cancer har funnits under en majoritet om inte hela människans historia. Bröstcancer var den första cancerformen som registrerades och detta hände runt f.Kr. i Egypten. Mellan BC och BC spenderade Hippokrates tid med att analysera olika typer av cancer och kallade dem kräftor eller krabba. Namnet var ett resultat av det krabbaliknande utseendet på den maligna tumören och den laterala förlängningen av de utvidgade venerna och tumörerna. Man har upptäckt att den främsta orsaken till dödsfall till följd av cancer är tobaksanvändning och den står för cirka 22 procent av det totala antalet dödsfall till följd av cancer. Dålig kost, fetma, överdriven alkoholkonsumtion och brist på motion och fysisk aktivitet står för ytterligare 10 procent av dödsfallen orsakade av cancer.


Några andra orsaker och faktorer som bidrar till cancer inkluderar miljöföroreningar, exponering för joniserande strålning och vissa infektioner. I de flesta utvecklingsländer bidrar infektioner som hepatit B, Helicobacter pylori, papillomvirusinfektion hos människor, hepatit C, HIV och Epstein Barr till femton procent av alla cancerfall. Alla faktorerna som anges ovan förändrar cellgenerna. Det sker alltid många genetiska förändringar innan cancer utvecklas. Förutom de symtom och tecken som används för att upptäcka cancer, är screeningtester också ett bra sätt att upptäcka cancer. Cancer utreds normalt noggrant med hjälp av medicinsk bildbehandling; det bekräftas sedan genom biopsi. En tumör eller neoplasm är en samling celler som har gått igenom tillväxt som inte är reglerad och oftast bildar en klump eller massa.


Varje tumörcell uppvisar de sex viktiga karaktärer som är nödvändiga för produktionen av den maligna tumören. Förebyggandet av många cancerformer kan säkerställas genom att försöka behålla en hälsosam vikt, inte röka, konsumera mycket fullkorn, frukt och grönsaker, undvika konsumtion av mycket alkohol, minska mängden rött och bearbetat kött som konsumeras, vaccinering mot vissa infektionssjukdomar och undvikande av för mycket exponering för solljus. Det är ibland användbart att det finns tidig upptäckt i fall av kolorektal och livmoderhalscancer och detta kan uppnås genom screening.


Nyttan av bröstcancerscreening är mycket kontroversiell. Behandlingen av cancer görs vanligtvis genom att kombinera kirurgi, strålbehandling, riktad terapi och kemoterapi. En mycket viktig del av vården är hanteringen av symtom och smärta. Vid långt framskriden sjukdom är palliativ vård av yttersta vikt. Omfattningen av sjukdomen i början av behandlingen och även den cancerform som är involverad räcker långt för att avgöra oddsen för överlevnad. Det har rapporterats att varje år görs närmare 15 miljoner anmälningar om nya cancerfall. Dessa inkluderar inte fall av hudcancer.


Cancer resulterar i mer än åtta miljoner dödsfall varje år, vilket är ungefär Hos män är prostatacancer, lungcancer, magcancer och kolorektal cancer de mest utbredda cancertyperna. Hos kvinnor är kolorektal cancer, bröstcancer, livmoderhalscancer och lungcancer de mest utbredda cancertyperna. Hjärntumörer och lymfoblastisk leukemi som är akut är de mest utbredda cancertyperna hos barn men i Afrika är lymfom som inte är Hodgkin den mest utbredda. Det totala antalet barn som är under 15 år som hamnade i diagnosen den ena eller den andra cancerformen ligger runt , Med en stigande ålder har man sett att risken att få cancer också ökar avsevärt. antalet och förekomsten av cancerfall i utvecklade länder i fler än antalet och förekomsten av cancerfall i andra länder.


Förändringen i livsstil och ökningen av antalet människor som lever till en mycket hög ålder i länder som håller på att utvecklas bidrar till ökningen av förekomsten av cancer. Cancer tros ha en ekonomisk kostnad på upp till 1. Cancer kan vara extremt farlig när den inte upptäcks tidigt och när adekvat och korrekt vård och uppmärksamhet inte ges till behandlingen. Därför är det mycket viktigt att gå på regelbunden screening för att ta reda på om det finns behov av försiktighet eller behandling. Cancer, sjukdomar, hälsa. Få GRATIS Leads för arbete hemma levererade varje vecka! Gå med mer än 50, prenumeranter får regelbundna uppdateringar! Plus, få ett GRATIS exemplar av Hur man tjänar pengar på att blogga! Meddelande från Sophia! Gilla detta inlägg? Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.


Om oss Hem Om Projekt Rekommendationer Kontakta oss. Facebook Twitter. Bli Medlem. Jag skulle älska att höra från dig och läsa dina kommentarer om den här artikeln. Låt mig veta vad du tycker om den här artikeln. Är det till hjälp för dig? Dina kommentarer och förslag kommer att fungera som en inspirations- och lärplattform för mig. Hälsningar, Sophia. Här är några rekommenderade artiklar som du kan läsa härnäst: Uppsats om AIDS Uppsats om renlighet som är viktigare i livet: Kärlek eller pengar Uppsats om min skola. Uppsats om disciplin. Essä om globalisering. Lämna ett svar Klicka här för att avbryta svar. Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepade besök.


Sälj inte min personliga information. Cookie-inställningar Acceptera. Hantera samtycke. Stäng Sekretessöversikt Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse när du navigerar genom webbplatsen. Av dessa lagras de cookies som kategoriseras som nödvändiga i din webbläsare eftersom de är nödvändiga för att webbplatsens grundläggande funktioner ska fungera. Vi använder också tredjepartscookies som hjälper oss att analysera och förstå hur du använder denna webbplats. Dessa cookies kommer endast att lagras i din webbläsare med ditt samtycke. Du har också möjlighet att välja bort dessa cookies. Men att välja bort vissa av dessa cookies kan påverka din surfupplevelse. Nödvändigt Nödvändigt. Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.


Dessa cookies säkerställer grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen, anonymt. Cookie Varaktighet Beskrivning cookielawinfo-checkbox-analytics 11 månader Denna cookie är inställd av GDPR Cookie Consent plugin. Stoner, Gary D. Cancerstatistik. New York: Springer, Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas.


Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium!


LÄS MER. Verk som citeras Mader, Sylvia S. New York: Springer, Kigui, C. Cancer behandling. New York, USA: Flat World Knowledge, L. Atombomb. Lungcancer. Strålterapi. Kolorektal cancer. Cancer behandling. Bröstcancer. New York. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Åtkomst 07 januari Essay On Cancer. December Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, december Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 5 december, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Den här uppsatsen är skapad av en författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: Väl undersökt, faktagranskad och korrekt Original, färsk, baserad på aktuella data Välskriven och oklanderligt formaterad.


Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats. Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar 24 timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar. Beställ nu. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt! Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU. Våra tjänster. Uppsatsförfattare Köp högskoleuppsatser Online Högskoleuppsats Hjälp online Köp forskningsuppsatser Skriv min terminsuppsats Forskningsuppsats till salu Fallstudie Skrivhjälp Köp en uppsats online Betala för uppsatser Skriv en fallstudie åt mig Köp uppdrag Onlinekurser Hjälp online Redan skrivna uppsatser Köp förskrivna Uppsatser Redigera mitt papper för mig Anpassad avhandling Avhandlingshjälp Onlineuppsatsförfattare Talförfattare att hyra MBA uppsatsförfattare Köp kurser online Visa alla.


Relaterade uppsatser. How The World Should Be, Research Paper Exempel. Gratis undervisning av det växande barnet i grundskolan i Australien Fallstudie exempel. Gratis Memorandum Essä Exempel. Exempel på uppsats om vårdandets natur: fallet med Emily Grierson. Litteraturrecension om funktionen av bilden av ödet som representeras av sfinxen. Effekter av våld i hemmet av utveckling av barn Forskningsdokument Exempel. Gratis Embry-Riddle Aeronautical University Litteratur Review Exempel. Bra rekrytering och urval av anställda Forskningspapper Exempel. Gratis Bästa sjuksköterskeadministratörsbeteende: Uppsatsprov. Bra exempel på uppsats om bör ungdomsbrottslingar ställas inför rätta som vuxna.


Social kontroll Artikelrecensioner Exempel. Exempel på artikelgranskning om screening före deltagande. Personlighetsegenskaper och kriminellt beteende. Exempel på hiv-prevention i afrikanska, karibiska och svarta samhällen i Kanada, uppsats. Urologi och uppsatser exempel.

No comments:

Post a Comment