Thursday, December 23, 2021

Uppsats om personliga egenskaper

Uppsats om personliga egenskaper



Mina föräldrar kunde få en mellanstadieutbildning, vilket vid den tiden i Latinamerika var en bra pedagogisk prestation, personliga egenskaper uppsats. En ledare måste förstå helheten i organisationen och hur de mindre delarna arbetar tillsammans för att hjälpa till att uppnå detta personliga egenskaper uppsats mål. Lee och hade premiär i Det finns en uppsjö av empiriska bevis som har visat att sjuksköterskor med BSN-examen är förknippade med färre medicineringsfel, lägre dödlighet och personliga egenskaper uppsats övergripande positiva patientresultat än sjuksköterskor med lägre utbildningsnivåer. New Georgia Encyclopedia. Jag gillar att hjälpa människor som har problem i sin relation eller har familjeproblem eftersom jag kan lära av deras personliga erfarenheter och använda det för mina egna samt ge mig en bättre förståelse för hur man läser människor bättre baserat på deras.





Du kanske också gillar



AMCAS är en centraliserad onlineansökningstjänst där du kan ansöka till de flesta medicinska skolor i landet. I den här bloggen kommer vi att diskutera lite bakgrundsinformation om TMDSAS. Sedan kommer vi att belysa allt du behöver veta om TMDSAS personliga egenskaper uppsats och hur man skriver en uppsats personliga egenskaper uppsats kommer att maximera dina chanser att bli antagen till din drömläkarskola i Texas. Eftersom Texas är en så omfattande och folkrik stat är syftet med TMDSAS att tillhandahålla en centraliserad applikationstjänst som är ett nätverk av enbart Texas medicinska, tandläkar- och veterinärskolor, personliga egenskaper uppsats. Faktum är att TMDSAS är före AMCAS, och Texas har förblivit engagerat i sitt eget applikationssystem.


Liksom AMCAS personliga uttalande kräver TMDSAS också personliga egenskaper uppsats personligt uttalande uppsats med en strängare teckengräns på Dessutom, personliga egenskaper uppsats, TMDSAS kräver en uppsats om personliga egenskaper samt en valfri uppsats. TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper måste innehålla tecken eller färre inklusive mellanslag. Beskriv dina personliga egenskaper bakgrund, personliga egenskaper uppsats, talanger, färdigheter etc. eller erfarenheter som skulle lägga till andras pedagogiska erfarenheter, personliga egenskaper uppsats. Sättet som denna uppmaning är formulerad kan låta förvirrande och utmanande, men vi kan förenkla det.


Syftet med den här uppsatsen är egentligen bara ett sätt att mäta din mångfald. Mångfald har olika sammanhang för denna uppmaning. Dessa kan inkludera din unika bakgrund, perspektiv, personliga egenskaper uppsats, idéer, talanger, färdigheter, insikter, erfarenheter, kunskap, kreativitet, kritiskt tänkande och idéer som visar upp din mångfald och hur din mångfald specifikt kommer att förbättra läkarutbildningen och vara en tillgång för personliga egenskaper uppsats kamrater. En uppsats med starka personliga egenskaper kommer att koppla din olika bakgrund till läkarutbildningen och illustrera hur den personliga egenskaper uppsats dra nytta av din mångfald. Föreställ dig en läkarskola som går in i klassen bestående av elever från samma typ av hushåll, samma typ av familj, samma socioekonomiska klass, samma kultur, samma geografiska landskap, personliga egenskaper uppsats, och samma utbildning.


Nu, eftersom människor är individer, skulle det finnas en viss mångfald inom denna grupp, men inte mycket. Hur mycket kostar deras erfarenheter egentligen personliga egenskaper uppsats från varandra? Och hur mycket kan de faktiskt förbättra varandra med sina unika perspektiv? Föreställ dig nu att en annan läkarskola går in i klassen som består av olika elever med andra kulturer, uppväxter, socioekonomiska klasser, födelseorter, utbildningserfarenheter, etnicitet, hobbyer, talanger och färdigheter. Denna senare studentkår har fördelen personliga egenskaper uppsats lära sig helt nya idéer, insikter och perspektiv från varandra.


Denna studentkår kan utmana varandra att växa, lära sig att känna empati med olika människor och främja ett globalt tänkesätt som är öppet, accepterande och kritiskt inom medicin, som strävar efter att läka människor som jämlikar. Detta är hjärtat i uppsatsen om personliga egenskaper. Detta är vad medicinska skolor vill ha från ledare inom medicin. TMDSAS personliga egenskaper uppsats är endast tecken, personliga egenskaper uppsats, inklusive mellanslag, så varje ord måste räknas. Brainstorming är en effektiv teknik för att återkalla minnen och upplevelser som du kan skriva om i din personliga uppsats. Vid det här laget, personliga egenskaper uppsats, brainstorming-idéer ska kännas befriande och öppna.


Du vill helt enkelt skriva ner varje idé som kommer till dig som kan vara relevant i uppsatsen om personliga egenskaper. Här är en lista med frågor för att komma igång med att tänka på mångfald:. Kom ihåg att uppsatsen om personliga egenskaper är en uppsats om mångfald, så välj de idéer som visar mångfald och hur de kommer att berika dina kamrater. Eftersom TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper endast är karaktärer är det viktigt att värdera kvalitet framför kvantitet. Så välj de bästa en till tre idéerna, personliga egenskaper uppsats, och skriva en fängslande berättelse som prioriterar mening, effekt och kvalitet.


Skapa en disposition för att strukturera och organisera din uppsats. Även om uppsatsen om personliga egenskaper är relativt kort vill du ändå att innehållet ska vara professionellt och lätt att följa. Uppsatsen ska ha en inledning, en kropp och en slutsats:. När du har slutfört din disposition, börja skriva det första utkastet. Tänk på teckenbegränsningen. Din ton ska vara professionell eller akademisk, inte avslappnad. Gå över ditt första utkast med en fintandad kam. Kontrollera om det finns några fel i stavning, grammatik, tydlighet och meningsstruktur. Om det finns svaga meningar, stryk över dem och skriv om dem. Kom ihåg att visa istället för att berätta genom att svara på uppmaningen och hålla dig till ämnet. Inledningen ska flyta sömlöst till kroppen, och kroppen ska flyta sömlöst till slutsatsen.


Låt någon annan titta på din uppsats och ge dig feedback. Det här bör vara en betrodd individ som en mentor, personliga egenskaper uppsats, kollega, handledare, instruktör, familjemedlem eller vän, personliga egenskaper uppsats. Eftersom jag är sydasiatisk har jag förstahandskännedom om vad det innebär att inte få tillgång till grundläggande hälsovård. Som barn tog min mamma mig till Pakistan varje år, där jag tillbringade somrarna med min farfar, en ledande barnläkare i landet. han personliga egenskaper uppsats en gratis klinik knuten till hans hem i Faisalabad, och hans praktik var så känd och respekterad att människor från hela landet skulle resa långa sträckor för att få min farfar att behandla deras barn.


Pakistan är ett tredjevärldsland där en betydande del av befolkningen förblir analfabeter och outbildade på grund av bristen på resurser och möjligheter. Denna befolkning är den mest sårbara, med extremt höga antal infektionssjukdomar och dödlighet. Ändå är det helt undertjänt. Jag skulle gå ut med vatten på flaska och fruktbitar. Jag skulle anteckna namn, varifrån patienterna kom, personliga egenskaper uppsats, och skälen till deras besök. Jag lärde mig under mina uppväxtår hur man kommunicerar med olika patientpopulationer med särskilda behov och brist på grundläggande behov. När jag kommer in på läkarutbildningen hoppas jag kunna dela berättelsen om hur Gulzarah personliga egenskaper uppsats hennes uttorkade dotter i tolv mil i den pakistanska sommarvärmen utan vila tack vare min farfar, blev hon senare helt återställd, personliga egenskaper uppsats.


Jag vill berätta för mina kamrater att läkare som min farfar inte bara är healers i biologi utan helare i anden när han hittade på heroiska sånger för barnen och sjöng rädslan ur deras hjärtan. Jag vill visa mina kamrater att patienter är unika individer som har lidit och offrat sig för att lita på vår sjukvård, så vi måste hedra deras förtroende genom att tillhandahålla kvalitetsbehandling och empati. Mina formativa erfarenheter inom pediatrik bidrog till mitt globalt medvetna tänkesätt, och jag ser fram emot att dela dessa olika insikter i min medicinska karriär. Du personliga egenskaper uppsats vidga definitionen och tänka på varje unik händelse eller upplevelse som är meningsfull, svarar på uppmaningen och visar hur det skulle gynna dina kamrater.


Här är några ytterligare frågor för att hjälpa till med brainstorming:. Det personliga uttalandet tar upp varför du är rätt kandidat för läkarutbildningen. Å andra sidan fokuserar uppsatsen om personliga egenskaper på din mångfald och de insikter som kan utbilda dina kollegor i läkarutbildningen. Helst, personliga egenskaper uppsats, en till tre händelser eller upplevelser är tillräckliga för att svara på uppmaningen. Uppsatsen ska vara tydlig, välorganiserad och professionell. Det är mycket lättare att uppnå en övertygande, sammanhängande uppsats genom att fokusera på ett par nyckelidéer. TMDSAS personliga uttalande är tecken inklusive mellanslag. TMDSAS personliga egenskaper uppsats är tecken inklusive mellanslag. TMDSAS valfria uppsats är tecken inklusive mellanslag. TMDSAS är en ansökningsbehandlingstjänst för de flesta medicinska skolor i Texas.


För att skriva en övertygande och effektiv TMDSAS-uppsats om personliga egenskaper, brainstorma först händelser och upplevelser som svarar på uppmaningen. För det andra, begränsa ditt urval till en till tre idéer. Beskriv sedan strukturen för det första utkastet med en stark inledning, text och avslutning. Skriv en uppsats som visar upp din mångfald på meningsfulla sätt som knyter dina erfarenheter till medicin. Slutligen, revidera ditt arbete så att det är professionellt, fritt från fel och berättar en fantastisk historia. Med vår guide är du på god väg att skapa en framgångsrik TMDSAS-uppsats om personliga egenskaper som får dig att sticka ut för antagningskommittén.


Inspira Advantage. Vårt lag. Få gratis konsultation, personliga egenskaper uppsats. Din vagn. Produkten är inte tillgänglig i denna mängd. Antagningsrådgivning. Testförberedelser. Inspira Advantage Antagningsrådgivning. DAT MCAT USMLE COMLEX. Fallstudier på bloggen. Om oss. Vårt team Våra processföräldrar. Del 1. Introduktion del 2. Syftet med Uppsats om personliga egenskaper Del 3. TMDSAS uppsatsöversikt del 4. Syftet med TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper, del 5. Hur man skriver TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper del 6. Exempel TMDSAS personliga egenskaper uppsats del 7.


Vanliga frågor del 8. Foster School of Medicine vid El Paso Texas Tech University Uppsats om personliga egenskaper Science Center School of Medicine i Lubbock University of Houston College of Medicine University of North Texas Health Science Center Texas College of Osteopathic Medicine University of Texas i Austin Dell Medical School University of Texas Medical Branch i Galveston University of Texas Rio Grande Valley School of Medicine University of Texas Southwestern Medical School För närvarande deltar inte två medicinska skolor i Texas i TMDSAS: TCU och UNTHSC School of Medicine kräver att alla sökande använder AMCAS. University of the Incarnate Word School of Osteopathic Medicine kräver att alla sökande använder American Association of Colleges of Osteopathic Medicine Application Service AACOMAS.


Syftet med uppsatsen om TMDSAS personliga egenskaper Uppsatsen om personliga egenskaper i TMDSAS måste innehålla tecken eller färre inklusive mellanslag. Hur man skriver TMDSAS personliga egenskaper uppsatsen TMDSAS personliga egenskaper uppsats är endast personliga egenskaper uppsats, inklusive mellanslag, så varje ord måste räknas.





betala för uppsatser online



TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper består endast av tecken, inklusive mellanslag, så varje ord måste räknas. Brainstorming är en effektiv teknik för att återkalla minnen och upplevelser som du kan skriva om i din personliga uppsats. Vid det här laget borde brainstorming-idéer kännas befriande och öppna. Du vill helt enkelt skriva ner varje idé som kommer till dig som kan vara relevant i uppsatsen om personliga egenskaper. Här är en lista med frågor för att komma igång med att tänka på mångfald:. Kom ihåg att uppsatsen om personliga egenskaper är en uppsats om mångfald, så välj de idéer som visar mångfald och hur de kommer att berika dina kamrater.


Eftersom TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper endast är karaktärer är det viktigt att värdera kvalitet framför kvantitet. Så välj de bästa en till tre idéerna och skriv en övertygande berättelse som prioriterar mening, effekt och kvalitet. Skapa en disposition för att strukturera och organisera din uppsats. Även om uppsatsen om personliga egenskaper är relativt kort vill du ändå att innehållet ska vara professionellt och lätt att följa. Uppsatsen ska ha en inledning, en kropp och en slutsats:. När du har slutfört din disposition, börja skriva det första utkastet. Tänk på teckenbegränsningen. Din ton ska vara professionell eller akademisk, inte avslappnad. Gå över ditt första utkast med en fintandad kam. Kontrollera om det finns några fel i stavning, grammatik, tydlighet och meningsstruktur.


Om det finns svaga meningar, stryk över dem och skriv om dem. Kom ihåg att visa istället för att berätta genom att svara på uppmaningen och hålla dig till ämnet. Inledningen ska flyta sömlöst till kroppen, och kroppen ska flyta sömlöst till slutsatsen. Låt någon annan titta på din uppsats och ge dig feedback. Detta bör vara en pålitlig individ som en mentor, kollega, handledare, instruktör, familjemedlem eller vän. Eftersom jag är sydasiatisk har jag förstahandskännedom om vad det innebär att inte få tillgång till grundläggande hälsovård. Som barn tog min mamma mig till Pakistan varje år, där jag tillbringade somrarna med min farfar, en ledande barnläkare i landet. Han hade en gratis klinik kopplad till sitt hem i Faisalabad, och hans praktik var så känd och respekterad att människor från hela landet skulle resa långa sträckor för att få min farfar att behandla deras barn.


Pakistan är ett tredjevärldsland där en betydande del av befolkningen förblir analfabeter och outbildade på grund av bristen på resurser och möjligheter. Denna befolkning är den mest sårbara, med extremt höga antal infektionssjukdomar och dödlighet. Ändå är det helt undertjänt. Jag skulle gå ut med vatten på flaska och fruktbitar. Jag skulle anteckna namn, var patienterna kom ifrån och anledningar till deras besök. Jag lärde mig under mina uppväxtår hur man kommunicerar med olika patientpopulationer med särskilda behov och brist på grundläggande behov.


När jag kommer in på läkarutbildningen hoppas jag kunna dela med mig av historien om hur Gulzarah bar sin uttorkade dotter tolv mil i den pakistanska sommarvärmen utan vila tack vare min farfar, hon blev senare helt återställd. Jag vill berätta för mina kamrater att läkare som min farfar inte bara är healers i biologi utan helare i anden när han hittade på heroiska sånger för barnen och sjöng rädslan ur deras hjärtan. Jag vill visa mina kamrater att patienter är unika individer som har lidit och offrat sig för att lita på vår sjukvård, så vi måste hedra deras förtroende genom att tillhandahålla kvalitetsbehandling och empati. Mina formativa erfarenheter inom pediatrik bidrog till mitt globalt medvetna tänkesätt, och jag ser fram emot att dela dessa olika insikter i min medicinska karriär.


Du kan bredda definitionen och tänka på vilken unik händelse eller upplevelse som helst som är meningsfull, svarar på uppmaningen och visar hur det skulle gynna dina kamrater. Här är några ytterligare frågor för att hjälpa till med brainstorming:. Det personliga uttalandet tar upp varför du är rätt kandidat för läkarutbildningen. Å andra sidan fokuserar uppsatsen om personliga egenskaper på din mångfald och de insikter som kan utbilda dina kollegor i läkarutbildningen. Helst räcker en till tre händelser eller upplevelser för att svara på uppmaningen. Uppsatsen ska vara tydlig, välorganiserad och professionell.


Det är mycket lättare att uppnå en övertygande, sammanhängande uppsats genom att fokusera på ett par nyckelidéer. TMDSAS personliga uttalande är tecken inklusive mellanslag. TMDSAS personliga egenskaper uppsats är tecken inklusive mellanslag. TMDSAS valfria uppsats är tecken inklusive mellanslag. TMDSAS är en ansökningsbehandlingstjänst för de flesta medicinska skolor i Texas. För att skriva en övertygande och effektiv TMDSAS-uppsats om personliga egenskaper, brainstorma först händelser och upplevelser som svarar på uppmaningen. För det andra, begränsa ditt urval till en till tre idéer. Beskriv sedan strukturen för det första utkastet med en stark inledning, text och avslutning.


Skriv en uppsats som visar upp din mångfald på meningsfulla sätt som knyter dina erfarenheter till medicin. Slutligen, revidera ditt arbete så att det är professionellt, fritt från fel och berättar en fantastisk historia. Med vår guide är du på god väg att skapa en framgångsrik TMDSAS-uppsats om personliga egenskaper som får dig att sticka ut för antagningskommittén. Inspira Advantage. Vårt lag. Få gratis konsultation. Din vagn. Produkten är inte tillgänglig i denna mängd. Antagningsrådgivning. Testförberedelser. Inspira Advantage Antagningsrådgivning. DAT MCAT USMLE COMLEX. Fallstudier på bloggen. Om oss. Vårt team Våra processföräldrar. Del 1. Introduktion del 2. Syftet med TMDSAS del 3. TMDSAS uppsatsöversikt del 4. Syftet med TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper, del 5.


Hur man skriver TMDSAS-uppsatsen om personliga egenskaper del 6. Exempel TMDSAS personliga egenskaper uppsats del 7. Vanliga frågor del 8. The Service Industries Journal, Personal Matter av Kenzaburo Oe [ Den kommer också att diskutera om han någonsin kunde växa ur smeknamnet. Bird är inte redo för faderskap eller en familj, och därför överger han "boet" för fest och överdrift, tills han slutligen tar ansvar för sina handlingar och kastar bort sitt smeknamn från barndomen för alltid. Fågel" är smeknamnet på huvudpersonen i "A Personal Matter". Han skriver: "Det var inte bara... Referenser Oe, Kenzaburo. En personlig angelägenhet. Det tysta ropet. Lär oss att växa ur vår galenskap. New York: Book-of-the-Month Club, Introduktion En filosofi om omsorg och medkänsla är nödvändig men inte tillräcklig för effektiv sjuksköterskeadministration.


Sjuksköterskeadministratörer tar på sig ytterligare uppgifter och ansvar när de hanterar vårdinrättningar. Förutom att förstå de regler som påverkar den dagliga verksamheten måste sjuksköterskeadministratörer ha ett gediget behärskande av ekonomisk förvaltning och expertis inom personalhantering. Sjuksköterskeadministratörer behöver också veta om hur man bildar strategiska allianser med partners i samhället, regeringen och den privata sektorn. I grund och botten tenderar sjuksköterskeadministratörer att vara relativt långt borta från jobbet med faktisk omvårdnad och tillhandahållande av vård, samtidigt som de håller i åtanke behovet av patientcentrerade policyer.


Starka kommunikationsförmåga, organisations- och koordinationsförmåga, ledarskapsförmåga och naturligtvis strategiska ledningsförmåga är bland de centrala egenskaperna hos en effektiv sjuksköterskeadministratör. Omfattning och standarder En sjuksköterska administratör tjänar i en verkställande, ledande och ledande position. Sjuksköterskeadministratören tjänstgör i... Inledning Min personliga ledarskapsutvecklingsplan är baserad på min avsikt att använda transformationell ledarskapsteori för att främja vård- och äldreomsorgsförespråkande i mitt organisatoriska beteende. Transformationellt ledarskap Transformationellt ledarskap är en ledarskapsstil som kan tillämpas i praktiskt taget alla... Personlig och organisatorisk etik och värderingar mellan vinstdrivande och ideella organisationer Vinstdrivande och icke-vinstdrivande företag fungerar ofta väldigt olika från varandra.


Här kommer detta att visas med en jämförelse mellan amerikanska ed Cross ett icke-vinstdrivande företag och Coca-Cola Company ett vinstdrivande företag. Bakgrunden för var och en av dem kommer att tas upp, och de föreslagna lösningarna och rekommendationerna kommer att diskuteras. Varje företag har sina problem, oavsett om det är vinstdrivande eller inte, men det finns unika problem för varje typ av företag. Skillnaderna i om de är vinstdrivande eller icke-vinstdrivande kan ha en betydande effekt på företagen själva och om de kan fortsätta vara framgångsrika eller om de måste göra förändringar för att se tillväxt och utveckling i framtiden. Fallstudieanalys av personlig och organisatorisk etik och värderingar mellan vinstdrivande och icke-vinstdrivande organisationer: The ed Cross och Coca-Cola Introduktion...


Referenser Bennett, A. Genèvekonventionen: Röda Korsets dolda ursprung. Sutton Publishing, Gloucestershire, England. Boissier, P. Internationella Röda Korsets historia. Volym I: Från Solferino till Tsushima. Henry Dunant Institute, Genève. Forsythe, D. The Humanitarians: Internationella Röda Korsets kommitté. Cambridge University Press, Cambridge. Giebelhaus, A. Coca-Cola Company. New Georgia Encyclopedia. Georgia Humanities Council. egenskaper LensCrafters 3 nivåer totalt 9. Kundförmånspaket CBP , strategi konkurrenskraftiga prioriteringar.


Design av tjänsteleveranssystem c. Servicemötesdesign Diskutera lärdomar LensCrafters visar att organisationer lär sig. LensCrafters LensCrafters är ett av de ledande företagen för receptbelagda gräs och solglasögon i världen. Företaget har sitt huvudkontor i USA och är en del av det italienska konglomeratet Luxottica, som är det största glasögonföretaget i världen Barbaro. Organisationen grundades i Mason, Ohio, och har sedan dess ökat i storlek, betydelse och popularitet. Idag är LensCrafters känd inte bara som en leverantör av glasögonprodukter, utan också som en välrenommerad affärsorganisation, värd att analysera. För att genomföra denna analys skulle fokus ligga på fyra specifika frågor, som avslöjas nedan: Kundnyttapaket, strategi och konkurrensprioriteringar Design av tjänsteleveranssystem Design för möten med tjänster Lektioner från LensCrafters 1.


Kundförmånspaket, strategi... Referenser: Barbaro, M. Gushue, Clarke, Pantzer, et al. Dessa författare rapporterar särskilt att: Karriärbeslutsfattande self-efficacy hänvisar till graden till vilken individer känner sig säkra på sin förmåga att framgångsrikt engagera sig i uppgifter som är förknippade med att göra ett karriärval och med engagemang för en karriär. Det har också observerats att karriärrelaterad self-efficacy i allmänhet kan visa sig vara ett viktigt inslag i att formulera en modell för karriärutveckling Gushue och medarbetare fortsätter att hävda att när karriär-self-efficacy är hög är individer mer självsäkra i process för karriärrådgivning. Genom att utveckla karriärsjälveffektivitet kan karriärrådgivare på ett effektivt sätt förbättra interaktionen med klienter och underlätta en större förståelse för klienternas behov med avseende på karriärbeslut.


Genom att tillämpa detta på det större sammanhanget av social inlärningsteori... Referenser Arbona, C. Praktik och forskning inom karriärrådgivning och utveckling -- " Career Development Quarterly, 49 2 , Flores, L. Årlig granskning: Practice and research in career counselling and development -- " Career Development Quarterly, 52, Germeijs, V. Obeslutsamhet och gymnasieelevers karriärbeslutsprocess: longitudinella associationer och ångests medlande roll. Journal of Counseling Psychology, 53 4 , Giannantonio, G. Tillämpa bildnormer över Supers karriärutvecklingsstadier. Career Development Quarterly, 54 4 , I sådana fall kan en anställd fatta beslut som är helt främmande för deras normala karaktär. Det är dessa företagsetiska värderingar som vanligtvis har störst inverkan på beslutsprocessen.


Organisatoriska etiska sammanhang består av de moraliska ideologier som antagits av medlemmarna i organisationen, såväl som de institutionaliserade filosofin om det principiella uppförandet och de etiska koder som formar företagets strategi och agerande. När organisatoriska etiska värderingar är positivt anpassade till personliga värderingar, uppnås en mer positiv person-organisation passform. Utvecklingen av etiska koder, som bara är ett formaliserat uttalande av företagets etiska värderingar, har en positiv effekt på att minska antalet oetiska beslut som tas av anställda. Anställda som är medlemmar i en organisation med en påtvingad etisk kod visade sig... Referenser Finegan, J. Jun Inverkan av person- och organisationsvärden på organisatoriskt engagemang.


Hämtad 10 november, , från Academic Search Premier-databasen. Myers, C. Kärnvärdena. Airpower Journal, 11 1. Valentine, S. dec Etiskt sammanhang, organisatoriskt engagemang och person-organisation passar. Journal of Business Ethics, 41 4. Hämtad November 10, , från ProQuest databas. Hur personliga, organisatoriska och kulturella värderingar påverkar beslutsprocessen. Uppfattning av smärta Användning av smärta i omvårdnad Definitioner av smärta från ordböcker Användning av smärta i psykologi Definiera attribut Modellfall upprymd Fall Motsatta fall Anecedenter och konsekvenser KONCEPTANALYS AV PECEPTION OF PAIN Syftet med denna artikel är att öka förståelsen för smärtan. Forskarens syfte att klargöra beskriva egenskaperna hos smärta och känna igen antecedenter som påverkar idén om smärta och de sannolika utfallen av smärta genom att använda Avants och Walkers studieteori.


Ett modellfall visar också hur smärta är kopplat till dessa allvarliga egenskaper i motsatt fall och ett gränsfall har visat sig skilja uppfattningen av smärta från andra föreställningar. Empiriska referenter visar den aktuella synen på uppfattningen av smärta. Referenser: Akyol, O. Erfarenheter av smärta och tillfredsställelse med smärtbehandling hos patienter som genomgår total knäprotes. Ortopedisk omvårdnad, 28 2 , Chan, S. Förutsäga anpassning till kronisk smärta hos äldre vuxna. Canadian Journal of Behavioral Science, 44 3 , Eggermont, L. Att jämföra smärtans svårighetsgrad vs. The Journals of Gerontology, 64A 7, Gelinas, C. American Journal of Critical Care, 13 2 , Till exempel kan en persons ögon ofta förmedla ett mycket mer levande budskap än ord och gör det ofta; Kompletterande: de kan lägga till eller komplettera ett verbalt budskap.


En chef som klappar en person på axeln förutom att ge beröm kan öka budskapets genomslagskraft; Accent: icke-verbal kommunikation kan acceptera eller understryka ett verbalt budskap. Att dunka i bordet kan till exempel understryka ett meddelande. arry, nd VI. arry, nd; omskrivet... Bibliografi Utveckla effektiv kommunikationsförmåga Intelligent liv på webben - Buzzle. html Hills, P. Och McLaren, Margaret Communication Skills - en internationell recension. Sjuksköterskor anses vara ryggraden i den medicinska vårdgivargemenskapen. God kvalitet på patientvården handlar om att ha en kompetent utbildad vårdpersonal. Det finns en mängd empiriska bevis som har visat att sjuksköterskor med doktorsexamen BSN är förknippade med färre medicineringsfel, lägre dödlighet och större övergripande positiva patientresultat än sjuksköterskor med lägre utbildningsnivåer.


Till exempel gjorde Brady, Malone och Fleming en omfattande litteraturgenomgång och fann att BSN-sköterskor gjorde färre medicineringsfel än sina mindre utbildade motsvarigheter. Aiken och medarbetare fann ett starkt samband mellan N utbildningsnivå och patientresultat. Deras resultat visade att för varje tioprocentig ökning av andelen BSN-sköterskor på en kirurgisk enhet minskade risken för dödsfall med fyra procent för patienter. I en stor studie av nästan 47 patienter som genomfördes vid University Toronto fann man att sjukhuset... Referenser Aiken, L. Utbildningsnivåer för sjukhussköterskor och kirurgiska patienters dödlighet. Journal of the American Medical Association, Brady, A. En litteraturgenomgång av individ- och systemfaktorer som bidrar till medicineringsfel i omvårdnadspraktiken.


Journal of Nursing Management, 17 6 ​​, Friese, C. R, Lake, E. Sjuksköterskans praktikmiljöer och resultat för kirurgiska onkologiska patienter. Health Services Research, 43 4 , Profetto-McGrath, J. Förhållandet mellan färdigheter i kritiskt tänkande och dispositioner för kritiskt tänkande hos sjuksköterskestudenter. Journal of Advanced Nursing, 43 6 , Beskrivning av din ledarskapsfilosofi a. Grundläggande ledarskapskoncept Den huvudsakliga tyngdpunkten från det transformerande ledarskapskonceptet är att omvårdnadsledare ska skapa inte bara konstruktiva utan också värderingsutmaningar för sina underordnade och anhängare för att förverkliga de etablerade organisatoriska målen.


Baserat på Damirch, Rahimi och Seyyedi skapade den berömde James MacGregor Burns denna design när han forskade om statliga ledare; inte desto mindre gick dess goda effekt till andra områden och områden. I min situation är vikten av den transformerande ledarskapsidén relaterad till dess utveckling av en högre presterande, dedikerad personal när den används i vårdinrättningar. I medicinska centra såväl som andra behandlingsinstitutioner kan transformationsledarskap utföras inom alla institutionella system eller avdelningar som arbetsgrupper, divisioner, sektorer, såväl som i toppledningen Choi, Goh, Adam och Tan, i huvudsak denna idé förbättrar inte bara inspirationen utan det övergripande...


Egenskaper Uppfyllelse i livet Syftet med denna diskussion att fastställa tre av de egenskaper en person behöver för att kunna leva ett liv i tillfredsställelse. De tre egenskaperna som diskuteras kommer att vara kärlek, integritet och kunskap. Dessa tre egenskaper är en del av essensen av att vara människa och i kombination med andra humanistiska egenskaper som sympati och passion skiljer dessa egenskaper människor från de andra själlösa djuren i världen. Den första av dessa egenskaper att diskutera är kärlek. Kärlek är en egenskap som inget liv kan vara utan. Förmågan att bygga uppfostrande och kärleksfulla relationer med en annan person är en integrerad del av vår känslomässiga tillfredsställelse. Det ger oss den största glädje vi kan uppleva.


Kärlek kan göra många saker, inklusive att lindra ensamhet, som den sortens "fruktansvärda ensamhet där ens huttrande medvetande ser över världens kant in i den kalla, outgrundliga avgrunden" ussell,... Referenser Carter, S. Februari Otillräckligheten av ärlighet. Atlantic Monthly, Russell, B. Självbiografi om Bertrand Russell. Utbildad person Granska minst sju informationskällor. Att vara välutbildad betyder olika saker för olika människor. Det innehåller dock vissa riktmärken som kvalificerar en person som välutbildad, inklusive men inte begränsat till rikedom, utbildning, världslighet, etc.


Det går utöver bara akademiska erfarenheter. Ordboken beskriver en utbildad person som "har en utbildning; en över genomsnittet; visar bevis på skolgång, träning, erfarenhet; uppvisar kultur. Vissa anser att en välutbildad person har som förmodligen besitter stor ekonomisk rikedom. Andra få individen som har ett överlägset intellekt eller har blivit utsatt för världsomspännande kultur som en person som är över normen. Ytterligare andra skulle beskriva idealbilden av en välutbildad person som en som är smart nog att vara av sund karaktär, en god medborgare och besitta intellekt, känslor och hjärta och själ. Så vad är…. Upplevd ledarskapsintegritet Ledarstil Min ledarstil kan bäst beskrivas som tjänande ledarskap.


Detta förhållningssätt bygger på tanken att ledaren finns till för att få fram det bästa ur de människor som leds. I slutändan känner jag att jag som ledare passar in i en roll där jag försöker optimera strategierna och planerna relaterade till organisationen som helhet, och att det bästa sättet för mig att göra det är att se till att de personer som står under min ledning är utrustade för att prestera på sin högsta nivå Greenleaf, En ledare ensam kan inte åstadkomma de organisatoriska resultat som önskas; bara hela organisationen kan göra det. Därför är ledarens roll att underlätta för varje medlem i organisationen att verka på sin högsta möjliga nivå, utan begränsningar, och att de kan uppmuntras att göra... Referenser ChangingMinds. org Lewins ledarstilar.


htm Cherry, K. Ledarskapsteorier: De 8 stora ledarskapsteorierna. htm Faleye, O. Passar en hatt alla? Fallet med företagens ledarskapsstruktur. pdf Greenleaf Center Vad är tjänande ledarskap? Greenleaf Center. Människohandel definieras som "rekrytering och förflyttning av människor med våld, tvång eller bedrägeri, i syfte att utnyttja" Abas et al. Men enligt en studie av Abas et al. Detta äventyrar studiernas interna validitet, med tanke på att så många andra faktorer kan påverka resultaten. Ändå finns det bevis för att kvinnor som har blivit utsatta för människohandel lider av högre frekvens av depression, ångest och posttraumatisk stressyndrom PTSD Abas et al. För att erbjuda en mer kontrollerad studie, Abbas et al. Alla kvinnor i studien var berättigade att få statlig krisvård efter intervention som ett resultat av...


Referenser Abas, M. Riskfaktorer för psykiska störningar hos kvinnor som överlevt människohandel: En historisk kohortstudie. BMC Psychiatry, 13, Människohandel i en globaliserad värld: Genusaspekter av frågan och politik mot människohandel. Journal of Research in Gender Studies, 2 1 , Hepburn, S. Gömd i klarsynt: Människohandel i USA. Reklam och marknadsföring1 Reklam under 2000-talet 2000-talet är den digitala tidsåldern, den tidsålder som markerade övergången från äldre medier till nya medier. Annonsörer har alltså fokuserat mer och mer på digitala medier, sociala medier och klick än på kraften i tryckta medier eller traditionella reklamfilmer på TV. Anledningen till denna förändring är att fler människor nu använder sina mobila enheter för att surfa på Internet, konsumera information, handla via e-handel eller kommunicera med kamrater än någonsin tidigare.


Färre människor läser böcker och tidningar än någonsin tidigare. Annonsörer måste gå dit ögongloberna är, och digitala medieplattformar som Facebook och Google har sätt att spåra ögonglober genom onlineövervakning, vilket ger annonsörer ett sätt att förstå vad användarna gör. Rådgivning Utveckla din teoretiska inriktning på rådgivningsprocessen och identifiera hur detta tillvägagångssätt kan jämföras med kognitiv beteendeteori Sedan starten för nästan femtio år sedan har kognitiv beteendeterapi KBT blivit erkänd som den kanske mest effektiva terapeutiska metoden. Faktum är att KBT har otaliga användningsområden och används i ett antal situationer, inklusive depression, personlighetsstörningar och välbefinnande och rehabilitering.


Men det finns också begränsningar för kognitiv beteendeterapi, främst kring behandling med patienter från olika kulturer. Detta dokument utvecklar lämpliga terapeutiska inriktningar och diskuterar olika terapeutiska problem och tillvägagångssätt. För det första ägnas uppmärksamhet åt människors natur; därefter behandlas individens roll i familjer och andra system. Därefter diskuteras mångkulturella hänsyn, välbefinnande och förebyggande samt problemens karaktär. Slutligen tar uppsatsen upp förändringsprocessen och hur de antagna riktlinjerna är framgångsrika i praktiken. Människors natur Människor är olika, inte... Referenser Beck, J. Kognitiv terapi. I Handbok med läxuppgifter i psykoterapi.


New York: Springer Science. Brown, J. Bowen familjesystemterapi och praktik: Illustration och kritik. Familjeterapi, 20 2 , Lay, K. In Drug Courts: A New Approach to Treatment and Rehabilitation. Shedler, J. Effekten av psykodynamisk psykoterapi. American Psychologist, 65 2 , Personal Branding My Strengths Vi har alla våra egna unika styrkor och svagheter. När det gäller mina styrkor är det viktigt att notera att jag förutom att ha en inneboende förmåga att relatera bra med andra också är ganska ambitiös, kreativ, öppensinnad och uthållig. I det här avsnittet beskriver jag dessa styrkor i betydande detalj och förklarar hur jag tidigare har använt dem.


Till att börja med, från ganska tidig ålder, har jag alltid varit en effektiv kommunikatör, en egenskap som jag tror spelar en betydande roll för att ytterligare förbättra min förmåga att relatera bra med andra. Jag tycker faktiskt alltid att det är lätt att inte bara starta utan också upprätthålla konversationer. Jag tycker också att det är relativt lätt att hitta och behålla vänner. I grund och botten är detta en egenskap som jag har använt tidigare för att inte bara skaffa vänner - människor som har varit... Personlig ledarskapsplattform En ledarskapsplattform är ett komplext koncept. Frågorna utökade mitt tänkande till inte bara vad jag vill bli som ledare, utan också varför dessa övertygelser är viktiga. Som ny marknadschef tycker jag att detta är en värdefull aktivitet för att undersöka mina övertygelser och värderingar om vad mitt ledarskap ska representera.


Syfte med ledarskap Det enkla syftet med ledarskap är att leda en grupp med ett gemensamt mål. Den sanna frågan är vad en ledare måste ha för att genomföra processen för att uppnå ett gemensamt mål. En ledare måste förstå den stora bilden av organisationen och hur de mindre delarna arbetar tillsammans för att hjälpa till att uppnå de övergripande målen. Med hjälp av data måste ledare arbeta med dem de leder för att utveckla mål för företagsförbättringar. Ledaren ansvarar för... Referenser Ambler, G. Ledare vs. Är de verkligen olika? Amerikanernas uppgift och relationsorientering: en studie av kön, ålder och arbetslivserfarenhet. pdf Daugherty R. Makt och inflytande: Strategier för ledarskap. pdf Fleenor J. Egenskapens syn på ledarskap. Encyclopedia of Industrial and Organizational Psychology.


Sage Publications. Anderson talar om andligt förtryck och hur Satan och hans fallna änglar är i färd med att försöka övermanna de troende. Han tillhandahåller också faserna till oberoende, till exempel: falsk vs. saklig, oärlighet vs. sanning, förbittring vs. tolerans, revolt vs. lydnad, arrogans vs. självutplåning och förtryck vs. brist på restriktioner. Fake vs. verkliga steg visar hur vi behöver absorbera för att känna igen Guds säkerhet så att vi inte hamnar i Satans fälla. Om vi ​​faller för dessa bedrägeritrick så ger vi automatiskt upp Guds sanning för vad som anses vara en lögn. Oärlighet vs. sanningen visar att vi bör bekämpa Satans trick med Guds verklighet. Om vi ​​blir lurade måste vi göra oss av med alla vilseledande åsikter om sanningen som kommer att ge oss vår befrielse.


Bitterhet vs. förlåtelse visar oss att vi inte behöver hysa den sjukdomen i våra hjärtan eftersom Satan... Verk som citeras A. Ångestkuren: Du kan hitta känslomässigt lugn och helhet. Thomas Nelson, Inc. Adams, E. Hur man hjälper människor att förändras: den bibliska processen i fyra steg. Grand Rapids: Zondervan. Andersson, T. Bondage Breaker: Att övervinna negativa tankar, irrationella känslor och vanliga synder. Boston: House Publishers, Inc. Backus, W. Berätta sanningen för dig själv: Hitta din väg ut ur depression, ångest, rädsla, ilska och andra vanliga problem genom att tillämpa principerna för misstroterapi.


Grand Rapids: Bethany Publishing Group. Ledarskap Jämföra egenskaper hos ledare och chefer Termen ledare och chef används ofta på ett utbytbart sätt och det är troligt att de flesta ledare någon gång har åtagit sig en chefsroll. Men när man tittar på ledare och chefer finns det några tydliga skillnader. Dessa kan betraktas i termer av deras egenskaper och hur dessa egenskaper manifesterar sig. Ett vanligt tema i mycket litteratur är det sätt på vilket ledare kan identifieras som de har anhängare och inspirerar andra. Detta syftar på konceptet att ledare har karisma. I detta sammanhang finns det många exempel på ledare både bra och dåliga.


Ledare som passar in i detta sammanhang inkluderar John F. Kennedy före detta U. President, Nelson Mandela, den sydafrikanske ledaren, Richard Bransons grundare av Virgin-imperiet och Howard Schultz, VD och inspiration bakom Starbucks. Dessa är alla exempel på karismatiska ledare. Konsumentens subjektiva personliga introspektion av ditt eget köpbeteende, och att relatera detta till föreställningen om produkter som en förlängning av teorin om jaget och konsumentbeteendet. köpbeteende Subjektiv personlig introspektion av ditt eget köpbeteende som en förlängning av jaget och konsumentbeteendeteorin Det har i många studier om konsumentbeteende noterats att de produkter som individen köper mycket ofta är nära kopplade till den individens identitet och värderingar.


Konsumentbeteende har definierats som "Psykologin av hur konsumenter tänker, känner, resonerar och väljer mellan olika alternativ e. Med andra ord, de produkter man köper ses i huvudsak ofta som en förlängning av en själv. Detta innebär att kundens köpbeteende ofta förstås bäst... Referenser Bloom P. et al. Hur marknadsföring av sociala orsaker påverkar konsumenternas uppfattningar. Mit Sloan Management Review, vol. html Burnett, J Tillträdesdatum: 1 nov. Copely, P Familjecentrerad vård är en ädel tro som betraktar familjemedlemmar och vårdpersonal som jämlika partner och arbetar kollektivt för att tillgodose barnets behov.


Patient familjecentrerad vård är en kontinuerlig process för att möta behoven och skyldigheterna hos familjer St. Jude Children's Hospital, Ord och begrepp som beskriver detta fenomen Värdighet, respekt, informationsdelning, deltagande och lagarbete Identifiera termer begrepp som kan sammanfatta, märka eller namnge detta fenomen Varje familj och barn är olika: Familjer har olika bakgrunder, livserfarenheter, seder och seder traditioner, utbildning, kulturella värderingar och föreställningar. Vården bör underlättas lika för alla patienter samtidigt som man tillgodoser valen och behoven för varje familj St.


Öppen kommunikation mellan familj, patienter och vårdpersonal: Det är produktivt att öppet tala... Referenser Ahmann, E. Och Dokken, D. Implementering av patient- och familjecentrerad vård: Del II – Strategier och resurser för framgång. Pediatrisk omvårdnad. Volym 38, nummer 2. Mastro, K. Och Preuster, C. Patient- och familjecentrerad vård: En uppmaning till handling för ny kunskap och innovation. Journal of Nursing Administration. Volym 44, nummer 9, pp Jude Children's Hospital. Vad är Patient Family Centered Care? Faktiskt, skriver Bandura, "Sättet på vilket ungdomar utvecklar och utövar sin personliga effektivitet under denna period kan spela en nyckelroll i att sätta kursen deras livsvägar tar" pg.


Eftersom samhället består av människor tenderar människor som har högre nivåer av själveffektivitet i stort antal att förändra samhället, vilket gör det mer proaktivt, produktivt och progressivt. Dessutom är motsatsen till detta också sant. Faktum är att större grupper med lägre nivåer av självkänsla och själveffektivitet tenderar att skapa samhällen som är mindre motiverade att förändra, eller åtminstone fickor inom detta samhälle som har motiverat laissez-faire-mentaliteten. Dessutom hjälper ens självkänsla, självuppfattning och själveffektivitet att avgöra hur man ser sig själv i samhället. De som ser sig själva som improduktiva och som tror att de kommer att bli bördor för samhället kan stå för många av dem som utgör samhällets fängelser och områden för socialbidrag. Referenser Alvarez, J.


html Bandura, A. Ramachaudran Ed. New York: Academic Press. New York: Macmillan. Den erfarenhet jag hade samlat på mig under mina gymnasiedagar som handledare i matematik hjälper mig också på min arbetsplats. Jag hade även erfarenhet som handledare på min arbetsplats, vilket höjde min utvecklingsnivå som handledare. Min utvecklingsnivå som handledare fortsätter även på min arbetsplats innan jag får antagning till universitetet. Innan jag fick antagning till universitetet hade jag arbetat i en rad företag, särskilt tillverkningsföretag.


Till exempel arbetade jag med Toyota Company i 5 år som biträdande arbetsledare. Min arbetslivserfarenhet i företaget har hjälpt min utvecklingsnivå som arbetsledare. I min arbetslivserfarenhet förstår jag att det är avgörande för en handledare att bygga arbetsrelationer med handledare. Vanligtvis förbättrar relationer mellan tillsynsmän och tillsynsmän den ömsesidiga alliansen mellan de två parterna. Handledaren och handledarna delar ansvaret för att utveckla empati, genuinhet, värme, känslomässigt och pålitligt engagemang för att utveckla nyckel...


Referenser Arthur, M. Tillämpning av diskrimineringsmodellen för handledning för residensutbildning, Annals of Behavioral Science and Medical Education,18 1 Bernard, J. Arbetsledarutbildning: En diskrimineringsmodell. Rådgivare Utbildning och handledning, 19, Grunderna i klinisk handledning. Grunderna för klinisk övervakning, 4:e upplagan. Columbus, OH: Merrill. De flesta slutsatserna om detta tillvägagångssätt var vaga eller obeslutsamma när det gäller social, psykologisk eller mental betydelse is, , ; Graen et al.


Dessutom har många forskare under åren kommit till insikten att ledarskap är situationsbetingat och att det därför finns många realistiska miljöer som miljön, de anställda, resurserna, etc. Det är därför det är viktigt att först förstå de olika typerna av scenarier som en ledare kan möta och sedan använda dessa scenarier som grunden på vilken de flesta ledarskapstekniker och -metoder bygger. Denna idé om att ledarskap är situationsanpassat är till stor hjälp för att beskriva de metoder genom vilka ledarskap kan utvecklas och har tagit upp en stor del av det senaste tredecenniets forskning Mckenna, Boyd och Yost, Det fanns...


Referenser Adler, a. Förstå den mänskliga naturen. New York: Permabooks. Ashour, en. The Contingency Model of Leadership Effectiveness: En utvärdering. Organisatoriskt beteende och mänskliga beslutsprocesser 9: Bandura, a. Utövandet av kontroll. New York: W. Bas, B. Ledarskap och prestation över förväntan. New York: The Free Press. Bennis, W. New York: Harper och Row. Gud Personlig Definition av "Personlig" mellan tron ​​att Gud är en person och tron ​​att Gud är personlig, vilket är avgörande för kristen tro? Min ståndpunkt är att tron ​​på att Gud är en person är ett hinder för kristen tro. Intressant nog har vissa religiösa filosofiskribenter dock gjort antagandet att tro på Gud är att tro på en person.


Richard Swinburne är en sådan inflytelserik förespråkare för detta koncept. Det är tydligt från hans verk att Richard Swinburne förstår att Gud är som "en kroppslös person, en ande som kan göra vad som helst, är allvetande, fri, utan fel, evig och universums skapare. Att Gud är en person eller personlig är ett av de grundläggande påståendena som troende ständigt har gjort om Gud. Gud representeras som en person i Vishnu, hinduism, rahma och Shiva. I bibeln, Gamla testamentet, kan du läsa om... Bibliografi Bloesch, Donald G. Downers Grove, Ill: InterVarsity Press.


Burns, Elizabeth. Cross, George. Det är också nästan omöjligt att bedöma klassernas samlade intresse från e-post, papper och svar, för en viss lektion. Interaktiv teknik, även videokonferenser, saknar den sammanhållna karaktären av en-mot-en-interaktion i den verkliga världen som klass. Trots en videokonferens kan en lärare inte övervaka eleverna så noga, tilldela teamuppgifter i klassen eller ha lika stor flexibilitet när det gäller att skräddarsy sin lektionsplan för att passa den omedelbara dynamiken i rummet. Beroende på antalet elever i klassen kan onlineformatet också verka opersonligt. Elever kan omedvetet hålla detta mot läraren och antingen känna sig överdrivet beroende av eller förbittrad av instruktören, antingen bombardera läraren med e-post å ena sidan eller lämna in uppgifter sent å andra sidan.


Interaktion med kamrater kan ge visst stöd, och helst kan det till och med vara mer upprätthållande än i en verklig värld, stor föreläsningssal,... Verk som citeras Berge, Z. Underlätta datorkonferenser: Rekommendationer från fältet. Utbildande teknologi. html Fakultetsutveckling Lektion 9: Introduktion till instruktionslektionerna. Politik President Georges machiavelliska egenskaper. Bush George. Bush har följt i sina fäders fotspår och blivit USA:s 43:e president. Som vilket U. president, kommer det att finnas ett antal kontroversiella frågor förknippade med hans presidentskap, inklusive hur åtgärder vidtogs i Irak.


I efterhand kan det hävdas att president Bush agerade på ett mycket machiavelliskt sätt, i linje med Machiavellis idealprins. Sammanställningen mellan prinsen och Bush kanske inte är förvånande när man inser att både en principiell rådgivare till presidenten; Karl Rove, såväl som republikens strateger och vän, Lee Atwater där båda ivriga fans av Machiavelli Phillips. Men för att argumentera för likheten krävs en undersökning av exempel... Verk citerade Harris, P, "Bush säger att Gud valde honom att leda sin nation," The Guardian, 29 augusti Ludlow, Lawrence M, Machiavelli och U.


Affärsetik Tre vanliga kännetecken för dåligt beslutsfattande är följande fel i logiken: vädjan till medlidande, ad hominem-argument och argument från auktoriteter. Vädjan om medlidande fokuserar inte på offret och försöker skapa medlidande för ett offer för att få fram ett visst resultat. Emellertid misslyckas dessa vädjanden om medlidande ofta i att på ett adekvat sätt koppla samman lobbyverksamheten med offrets situation. Att någon befinner sig i en dålig situation är inte en anledning att agera om inte den åtgärden skulle avhjälpa offret. Dessutom är det inte ett skäl att agera om den handlingen skulle skada en person som inte var ansvarig för offrets situation. Därför, även om en etisk beslutsfattare bör vara medkännande, bör han inte få sina beslut dikterade av medlidande.


Ett annat kännetecken för dåligt beslutsfattande är att lyssna på ad hominem-attacken. Ad hominem-attacker angriper en persons karaktär snarare... Referenser Mallor, J. New York: McGraw-Hill. Han är också den rikaste mannen i världen och kom från en högpresterande familj. Hans mor var en college-regent och chef för United Way. Gates var känd i flera år som en självständig enstöring. Han gifte sig inte förrän han var nästan 40, och han håller en mycket låg offentlig profil, till skillnad från den mer karismatiske och utåtriktade Branson. Gates är legendarisk för sitt behov av dominans. Varken han eller Branson "behöver" arbeta längre, de skulle kunna leva bekvämt på sin inkomst resten av livet.


Gates fortsätter dock att driva Microsoft och vara involverad i allt beslutsfattande. Han "övergår" från ledarrollen för att leda sin välgörenhetsstiftelse, men det kommer att ta två år och han kommer fortfarande att vara involverad i beslut på hög nivå. Det verkar vara väldigt svårt för honom att ge upp tyglarna och han måste dominera företaget...

No comments:

Post a Comment